T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / KOCASİNAN - Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Anaokulumuz Hakkında

Kocasinan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde uygulama anaokulumuz,  

Millî eğitimin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak;

Çocukların beden, zihin ve duygu gelişimini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlamak, Onları ilkokula hazırlamak,  Şartları elverişsiz çevrelerden ve ailelerden gelen çocuklar için ortak bir yetiştirme ortamı yaratmak, Çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamak amacıyla 36-72 aylık çocuklarımıza eğitim vermektedir .

Anaokulumuzda üç sınıf bulunmaktadır. Eğitimlerimiz  08.00 ile 17.00 saatleri arasında tam gün eğitim olarak çalışmalarımız devam etmektedir. Sınıflarımızda kadrolu Okul Öncesi Öğretmenleri görev yapmaktadır. ihtiyaç durumunda okul öncesi öğretmenliği  mezunu usta öğreticiler de görev almaktadır. Öğretmenlerimize çocuk gelişimi bölümü alan öğrencileri  stajyer olarak yardımcı olmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında yer alan tüm eğitim öğretim etkinlikleri uygulanmaktadır.

Bunlar; serbest zaman etkinliği, Türkçe dil etkinliği, müzik etkinliği, oyun hareket etkinliği, drama, fen ve matematik etkinliği, sanat etkinlikleridir. Ayrıca belirli gün ve haftalar da okulumuzda titizlikle kutlanmakta ve konuyla ilgili çeşitli faaliyetler yürütülmektedir.

Okulumuzda uyku zorunluluğu olmamakla birlikte küçük yaş grubundaki çocuklarımız için , dinlenme saati   bulunmaktadır.

Kurumumuzda   akıllı  tahta mevcut olup gerekli görülen çalışmalarda destek alınmaktadır.

Sabah, öğle, ikindi olmak üzere 3 öğün yemek çıkmaktadır. Menülerimiz yiyecek içecek hizmetleri   ve çocuk gelişimi alan şefi  öğretmenlerimiz  ile birlikte hazırlanmaktadır. Yemekleri, yiyecek içecek hizmetleri alan mutfağında usta öğreticiler tarafından pişirilmektedir.

Uygulama anaokulumuz, döner sermaye işletmesi kapsamında özel kurumların uygulamış olduğu fiyatlardan daha uygun bir şekilde eğitim vermektedir.

 

Her öğrencinin özel, değerli, bireyler olduğunun bilinciyle, gerçekçi, akılcı, araştıran, kendi mutluluğunu sağlarken toplumun mutluluğunu düşünen, tüm dünya milletleriyle barış içinde yaşamayı dileyen ve aynı zamanda akademik başarısı yüksek, yetenekleri gelişmiş öğrenciler yetiştirmeyi hedefleriz.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.03.2022 - Güncelleme: 31.03.2022 14:44 - Görüntülenme: 547
  Beğen | 0  kişi beğendi