Hayvan Dostu minikler projesi

Okulumuz Anaokulu öğretmenlerinden Sevilay Kaya okulumuzda Hayvan Dostu minikler projesini yürütmektedir.

HAYVAN DOSTU MİNİKLER (HAYDOMİ) Hayatımız sadece insanlardan ibaret değildir. Hayatımızın bir parçası olan hayvanlarda vardır. Hayvanlar da duyu ve hareket yeteneğine sahiptirler. Dünyanın oluşumundan bu yana var olan bu canlılar, hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. İlk insanlar zorunlu ihtiyaçlarını hayvanlardan sağlamış, onların yardımıyla insan yaşamını bugüne kadar taşımışlardır. Karınlarını onları avlayarak doyurmuş, uzak yerlere onların yardımıyla kolaylıkla gitmiş, en ağır yüklerini onların yardımıyla kolaylıkla taşımışlardır. Günümüzde insanlar için hayvanların çok önemli olduğunu biliyor ve çocuklarımızda hayvan sevgisinin var olmasını önemsiyoruz. İşte bu nedenle proje konumuz hayvan dostlarımız. İlkokul öğrencilerinin hayvanlar dünyasında farklı bir yolculuk yapmalarını hedefliyoruz. Çevrelerinde gördükleri canlı hayvanlar böcekler, arılar,solucanlar,çekirgeler, sokaklarda yaşayan köpek ve kedilerle birlikte yapacakları yolculukta doğa ve yaşam için her bir hayvanın ne kadar önemli olduğunu kavrayacaklar.

Yayın: 01.04.2022 - Güncelleme: 01.04.2022 08:35 - Görüntülenme: 264