Uygulama Anaokulu Günlük Eğitim Akışı

KOCASİNAN MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİ UYGULAMA ANAOKULU
GÜNLÜK EĞİTİM AKIŞI

• Güne Başlama Zamanı (08.00-08.15)

Günün bu ilk etkinliği, çocukların gün içerisinde yapılacak etkinliklere uyumunu sağlamak amacı ile sohbet edildiği, o gün yapılacak olan etkinlikler, öğrenme merkezleri hakkında bilgi verildiği ve çocukların hangi öğrenme merkezlerinde oynayacaklarına karar verdikleri zaman aralığıdır. Bu sürecin sonunda çocuklar öğrenme merkezlerinde serbest oyuna başlarlar. Ancak gün, her zaman böyle devam etmeyebilir. O gün yapılacak eğitimle ilgili olarak alan gezisine çıkmak, sabah yürüyüşü yapmak da güne başlama zamanının ardından yapılabilecek farklı etkinliklerdir.

• Oyun Zamanı (08.15-9.10)

Öğrenme merkezlerinde/açık havada oyun.

• Kahvaltı,Temizlik
  • Deniz Yıldızları Sınıfı: 09.15-09.35
  • Kelebekler Sınıfı:09.40-10.00
  • Uğur Böcekleri Sınıfı : 10.05-10.25

• Etkinlik Zamanı

Bu sürede Türkçe, müzik, matematik, drama, oyun, fen, hareket, okuma yazmaya hazırlık ve sanat etkinlikleri ile alan gezisinden biri veya birkaçı yapılabilir. Etkinlikler tek başına veya bütünleştirilmiş olarak planlanabilir; bireysel, küçük veya büyük grup etkinlikleri olarak uygulanabilir. O gün bu etkinliklerden hangisinin/hangilerinin yapılacağına grubun gereksinimine, belirlenen kazanımlara ve ayrılan süreye göre karar verilmelidir. Etkinlik uygulamaları sınıf içinde olduğu kadar açık havada da yapılmalıdır.

• ÖğleYemeği,Temizlik
    Deniz Yıldızları Sınıfı: 12.15-12.35
  • Kelebekler Sınıfı:    12.45-13.05
  • UğurBöcekleri Sınıfı : 13.10-13.35

• Dinlenme Zamanı

Çocukların yaş grubuna ve gereksinimlerine göre süresi değişebilen, çocukların kendi tercih ettikleri etkinliklerle (kitap inceleme, resim yapma, dinlendirici bir müzik dinleme vb.) vakit geçirebilecekleri bir zaman aralığıdır. Gereksinim duyan çocuklar bu zaman aralığında uyuyabilirler. Okulumuzda deniz yıldızları sınıfı bu zaman diliminde  dinlenme gereksinimlerini karşılamak için kampet tipi yataklarda dinlenmekteler.

• Etkinlik Zamanı

• İkindi Kahvaltı, Temizlik
  • Kelebekler Sınıfı:    14.40-15.00
  • UğurBöcekleri Sınıfı : 15.00-15.20
  • Deniz Yıldızları Sınıfı: 15.20-15.40

• Oyun Zamanı

Öğrenme merkezlerinde/açık havada oyun.

• Günü Değerlendirme Zamanı

Çocukların günlerini planlamaları, planladıklarını uygulamaları ve gün sonunda da yaptıklarını değerlendirmeyi öğrenmeleri önemli bir kazanımdır. Bu nedenle, günün sonunda yine bütün grup bir araya toplanır ve günün değerlendirilmesi amaçlı sohbet edilir. Mümkün olduğu kadar açık uçlu sorular aracılığıyla, hangi öğrenme merkezlerinde ne tür oyunlar oynadıkları, hangi etkinlikleri yaptıkları, ortam ve materyaller gibi konular da çocuklarla beraber değerlendirilir. Bu süreçte o gün uygulanan bütün etkinliklerin değerlendirmelerinden de yararlanılır. Ayrıca o güne ait paylaşmak istedikleri mutlu veya üzücü bir olayın olup olmadığı veya o gün gözlenen olumlu davranışlar hakkında konuşulabilir. Gerektiğinde gün içinde de bu değerlendirme sürecine yer verilebilir. Öğretmen, her gün, günü değerlendirme zamanında bir sonraki günün eğitim sürecinde neler yapmak istediklerini çocuklara sorarak onların planlama sürecine de aktif katılımına özen göstermelidir. Ardından ertesi gün yapılabilecek etkinlikler hakkında konuşulur, evde yapılacak bir çalışma, okula getirilecek bir materyal veya gidilecek bir gezi gibi konular da hatırlatılır.

• Eve Gidiş   17.00-17.15

İlgili hazırlıklar tamamlanır ve çocuklarla vedalaşılır.

Yayın: 21.09.2023 - Güncelleme: 21.09.2023 12:17 - Görüntülenme: 183