KAYSERİ / KOCASİNAN - Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

21 Mart Nevruz Bayramı Programı, Etli Bulgur Pilavı ikramı ile okulumuz idarecileri, öğretmenleri ve öğrencilerimiz ile kutladık.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yılı münasebetiyle okulumuzda  program düzenlendi. Program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayıp, günün anlam ve önemini ifade eden konuşma ve öğrenci şiirleri ve gösterileri ile devam etti. Programa katılan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde, terör örgütleri ile yapılan mücadelelerde, sınırlarımızın içinde ve dışında can veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

Mrt

TÜBİTAK Lise öğrencileri araştırma projeleri yarışması kapsamında okulumuz Kocasinan mesleki ve teknik Anadolu lisesi öğrencileri danışman öğretmenleri Meryem MERT, Hadime TÜRKYILMAZ, Hüseyin ERDOĞAN, Kenan Genç ve Fuat AYDIN rehberliğinde 7 projemiz bölge sergisine davet aldı.

Bölge sergisi sonucunda değerler eğitimi alanında Hüseyin ERDOĞAN’ın danışmanlığında Fatma Hazal BİLGİN, Sude DEDE, Buse ÇAKIR ‘HER YUDUMDA DEĞERLENİYORUM’ isimli projeleri bölge 1. si olarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandılar.

Değerler eğitimi alanında Fuat AYDIN’ın danışmanlığında Pelin IRMAK, Hasibe ÇEVİKCAN, Nimet MUĞALOĞLU ‘ULUÇINARLARDAN GENÇ FİDANLARA KUŞAKLAR ARASI ETKİLEŞİM PROGRAMI’ isimli projeleri ile bölge 2. Si olmuşlardır.

Bölge sergisinde okulumuzu temsil eden tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Şubat ayı etkinliği olan “Atasözlerimiz ve Deyimlerimiz” ile ilgili okul sergimiz öğretmen ve öğrencilerimizin ilgisini topladı.

Şbt

Okulumuz Tübitak 2204 A araştırma projeleri yarışmasında  en çok davet alan Türkiye’de 11. Kayseri’de 2. Meslek liseleri arasında Türkiye 1. olmuştur.

Ock

Kayseri de özel bir işletme sahibi olan Sinan YAVUZ şef, birinci dönem yıl sonu etkinlikleri kapsamında okulumuz Yiyecek-içecek Hizmetleri Bölüm öğrencileri ile bir araya gelerek  iş yaşamı hakkında ki deneyimlerimi paylaştı. Öğrencilerimizin sorularını cevaplayan Sinan Şef öğrencilerimiz ile sohbet etmekten büyük keyif aldığını belirterek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Sinan Şef ve öğrencilerimizi buluşturan Alan Öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) projesi kapsamında, Şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anmak, gazilerimize saygı ve hürmetlerimizi bildirmek amacıyla ‘Şehitlerimize Saygı’ temalı etkinlik yapıldı.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında düzenlenen “En İyi Cümle/Afiş Yarışması”na katılan öğrencimiz Sılanur Gülnar İl birincisi seçilmiştir. Öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Ara

Okulumuz  Psikolojik Danışmanı Gamze KORUCU  Tarafından Tüm Sınıflara Mahremiyet Eğitimi Verildi. Özel Bölgelerim, Hayır Diyebilirim, İyi Dokunuş-Kötü Dokunuşla İlgili Sınıf Rehberlik Etkinlikleri Yapıldı, Konuyla İlgili Oyunlar Oynandı. Okulumuzda Eğitim Veren Rehber Öğretmen Gamze KORUCU'ya Katılımından ve İlgisinden Dolayı Çok Teşekkür Ederiz

Ara

Öğrencilerimizi ilgi duydukları meslekler ile tanıştırmak, onların bu meslekler hakkında bilgi edinmelerini sağlamak, motivasyon, farkındalık ve hedef belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla Kayseri Barosu avukatlarından Avukat Eda Nur Aydın hanımefendi Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı alanı 10B sınıfında öğrencilerimizle söyleşide bulundu.

Öğrencilerimizin konuğumuzla son derece samimi, keyifli ve yararlı geçen sohbetleri sonunda öğrencilerimiz hem mesleklerle ilgili akıllarındaki sorulara cevap buldular hem de meslek yaşamının içinde olan kişilerle konuşarak örnek alabilecekleri kişileri tanımış oldular.

Kariyer günü etkinliğimize katılarak bize destek olan Avukat Eda Nur Aydın’a teşekkür ederiz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamındaki "En İyi Afiş ve Slogan Yarışması" na katılan okulumuz öğrencileri ve eserleri