T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / KOCASİNAN - Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Rehberlik Servisi

 

 

 

  Bireyin kendisini anlaması, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, kapasitesini kendine en uygun seviyede geliştirmesi, çevresiyle dengeli ve sağlıklı bir uyum sağlaması ve böylece kendini gerçekleştirmesi için psikolojik danışma ve rehberlik servisimiz aktif olarak çalışmaktadır. Psikolojik danışma ve rehberlik okulun eğitim programının ayrılmaz ve tamamlayıcı bir yanını oluşturur. Rehberlik çalışmalarında okulun bütün yönetici, uzman ve öğretim personelinin yüklenecekleri görev ve sorumluluklarının bilincinde ve rehberlik servisinin organizesinde çalışmaktadır.

Psikolojik Danışma ve rehberlik servisi:

- Oryantasyon (okula alıştırma) programı yürütür ve okulumuza yeni katılan her bireyin kısa sürede okulun tam bir üyesi olmasını sağlar.
-Psikolojik danışma servisi öğrencilerin daha iyi bir eğitim alabilmesi için onları her yönü ile tanımaya çalışır. Bunun için uygun araç ve teknikleri kullanır.
-Psikolojik danışma servisi öðrencilerin derslerinde ve sınavlarda başarılı olabilmeleri için gereken eğitsel bilgileri öğrencilerle paylaşma adına seminerler vermektedir.
-Psikolojik danışma servisi, öğrencilerin gelişim dönemlerini takip edilmekte ve bu dönemleri hakkında öğrenci ve velilerimiz bilgilendirilmektedir.
- Psikolojik danışma servisi,öğrencilerimiz daha iyi bir birey olabilmeleri için velilerimize seminerler vermektedir. Her yıl alanında uzman kişilerin katıldığı ana-baba okulları düzenlenmektedir.
- Psikolojik danışma servisi, velilerimizi psikolojik danışma ve rehberlik adına bu alandaki bilgileri paylaşmak için veli bültenleri hazırlanıp velilerimize sunmaktadır.
- Psikolojik danışma servisi, mezunlarımızı kişiliklerine ve kapasitesine en uygun olan kurumlara yönlendirip o kurumlarda takip etmektedir.
- Velilerimiz ile yapacağımız iş birliği bizler için çok değerlidir.
 

PSiKOLOJiK DANIŞMANIN ROLÜ

     Okulumuzdaki Psikolojik Danışman, öğrencilerimize aşağıdaki konularda yaş seviyelerine ve ihtiyaçlara uygun şekilde yardımcı olurlar:

-Akademik gelişim
-Ders çalışma becerileri
-Duygusal, sosyal gelişim
-Arkadaş ilişkileri
-Aile içi iletişim
-İlgi alanları ve yeteneklerin fark edilmesi
-Geleceği planlanma
-Mesleki yönlendirme

AMACIMIZ Öğrencilerimizin;

-Kendilerini tanımaları
-İlgi ve yeteneklerinin farkına varmaları
-İlgi ve yetenekleri doğrultusunda kendilerini geliştirmeleri
-Bilimsel, sosyal ve duygusal açıdan sağlıklı birer birey olmaları
-İletişim kurma ve sorun çözme becerilerini geliştirmeleri
-Eğitim olanakları, OKS, ve meslekler ile ilgili bilgi sahibi olmaları
-Liseleri tanımaları

İLKELERİMİZ

-Gizlilik
-İşbirliği
-Süreklilik
-Güven
-Gönüllülük
-Kişi haklarına saygı
-Bireysel farklılıklara saygı

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.12.2012 - Güncelleme: 05.10.2022 14:10 - Görüntülenme: 3372
  Beğen | 0  kişi beğendi