Ara

Öğrencilerimizi ilgi duydukları meslekler ile tanıştırmak, onların bu meslekler hakkında bilgi edinmelerini sağlamak, motivasyon, farkındalık ve hedef belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla Kayseri Barosu avukatlarından Avukat Eda Nur Aydın hanımefendi Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı alanı 10B sınıfında öğrencilerimizle söyleşide bulundu.

Öğrencilerimizin konuğumuzla son derece samimi, keyifli ve yararlı geçen sohbetleri sonunda öğrencilerimiz hem mesleklerle ilgili akıllarındaki sorulara cevap buldular hem de meslek yaşamının içinde olan kişilerle konuşarak örnek alabilecekleri kişileri tanımış oldular.

Kariyer günü etkinliğimize katılarak bize destek olan Avukat Eda Nur Aydın’a teşekkür ederiz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamındaki "En İyi Afiş ve Slogan Yarışması" na katılan okulumuz öğrencileri ve eserleri

Ara

Çocuk Gelişim 9. Sınıf Öğrencileri Bilim Merkezine ve Lazer Game Oyun Alanına düzenlenen, Gezi Bilime olan ilgi ve meraklarının artmasının yanı sıra sınıf olarak keyifli zamanlar geçirdiler.

Öğrencilerimiz Bilim Merkezinde Bulunan Stantları incelerken ilgi duydukları alanların farkına varıp  bu konuda soru sorarak merakları açığa çıkarak araştırmaya yönelmişlerdir. Lazer Game oyun alanında ekip ruhunu yaşayarak iletişim becerilerini güçlendirip sosyalleşme fırsatı bulmuşlardır.

Kas

Uygulama Anaokulumuzda Yürütülen Misafir Öğretmen Projesi Kapsamında Bu Haftanın Misafir Öğretmeni Arzu Haliloğlu, Planlayıp Hazırladığı Oyun Etkinliği İle Öğrencilerimize Eğlenerek Öğrenme Ortamı Oluşturdu. Oyuna Katılan Çocuklar, El Göz Koordinasyonu, Renk Kavramı, Zihinsel Toplama Çıkarma, Sosyal İletişim Becerilerini Geliştirdiler.

Kas

28 Kasım 2023 Tarihinde Anaokulu Öğrencilerimiz, AGÜ Müzesini Gezdi, Müze Yetkilisinden Bilgiler Aldılar.

AGÜ Kütüphane Öğretmeni Eşliğinde Kütüphane Gezilerek, Kütüphanede Dikkat Edilecek Davranışlar, Kitap Okumanın Önemi, Kitap Sevgisi Konularında Bilgi Sahibi Oldular.

Etkileşimli Hikaye Anlatımı, Sahne Gösterileri İle Güzel Bir Geçirdiler.

Kas

24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mekteplerinde yaşlı, genç, çocuk kadın demeden herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmiştir. Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Kas

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çalışmaları kapsamında öğretmenlerimiz Şenay KİRAZ ve Sibel HASDEMİR nezaretinde 36 öğrencimiz ile katıldığımız etkinlikte Mustafa Bey'in bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak fidanlarımızı toprakla buluşturduk.

Çalışma ve gayretleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümü anma programı saat 09.05´te sirenlerin çalmasıyla başladı. 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu.

Atatürk´ün hayatını anlatan yazılar ve şiirler okundu.

Kas

Kayseri Belediyesi Spor Aş'nin  Uygulama Anaokulumuzda Yaptığı Etkinlik İle Öğrencilerimiz Çok Eğlendiler

Ekm

Okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhuriyet'imizin 100. yılına iz bırakacak etkinlikler yapıldı. Bu kutlamada emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Okulumuz uygulama anaokulu öğrencilerine, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eğitim daire personeli tarafından gerçekleştirilen uygulamalı eğitim faaliyeti ile, itfaiyenin görevleri  konusunda bilgi sahibi oldular. Minik öğrenciler 112 acil çağrı numarasını hangi durumlarda nasıl arayacaklarını, itfaiyenin görevleri, doğal afet ve yangınlarda nasıl müdahale ettikleri konusunda soru ve cevaplarla bilgilendirildiler. Daha sonra itfaiye aracını yakından gözlemleyip tehlike oluşturabilecek ve yangın anında yapılması  gerekenler hakkında paylaşımlarda bulunuldu.

Okulumuza gelip vermiş oldukları eğitimden dolayı Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına ve tüm çalışanlarına teşekkür ederiz.

Eyl

Uygulama Anaokulumuz Uyum Haftası Etkinlikleri İle 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılına Başladı

Üç Farklı Yaş Grubundan Oluşan Sınıflarımızda Öğrencilerimiz , Öğretmenleri Ve Arkadaşları İle  Tanışıp Oyunlar Oynadılar.

Okul Öncesi Eğitimin Önemi, Çocuğu Okula Hazırlama Sürecinde Velilerin Dikkat Etmesi Gereken Noktalar, Okul Aile İşbirliğinin Önemi Konularında Çocuk Gelişimi Alan Şefi Zühal Gers Tarafından Veli Toplantısı Düzenlendi.

Eyl

İlk ders zilimiz çaldı. Eğitim öğretim yılı başladı. Okulumuz bahçesinde şehitlerimize saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan ilk gün töreni Okul Müdürümüz Ahmet Hakan ALKAN'ın açılış konuşması ile devam etti.Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Vedat HALICI'nın konuşma yaptığı törende 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı okul birincimizde öğrencilerimize yönelik motive edici bir konuşma yaptı.

Yeni Eğitim ve Öğretim Yılımızın tüm öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olmasını dileriz.