Eyl

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye Ulusal Ajansı 2021 yılı Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programı (ESC) kapsamında sunulan 2020-1-TR01-KA120-VET-098412 referans numaralı Meslek Eğitim Akreditasyon projesinin 2021-1-TR01-KA121-VET-000012070 referans numaralı 2021 hareketliliği kapsamında Fransa- Paris'te yiyecek içecek hizmetleri alanında 30 gün staj yapan öğrenciler ülkemize döndüler.

Eyl

Haz

2021-2022 Eğitim- Öğretim Yılı 2. Dönem karneleri öğrencilerimize dağıtıldı. Okulumuzda birinci olan ve çeşitli etkinliklerde başarılı olan öğrencilerimize başarı belgeleri okulumuz müdürü Sayın Fatma HÖKELEK ve Müdür Yardımcılarımız tarafından verildi. Öğrencilerimizi tebrik eder YKS sınavında tüm tercihlerinizin beklediğiniz başarıyı getirmesini dileriz.

Haz

Belediyemizin organize ettiği Bursa-Çanakkale gezisine, okulumuz projelerinde aktif görev alan ve bizi karne başarılarıyla mutlu eden 9 öğrencimizle katıldık. Sabah indiğimiz Bursa'da, eski bir Osmanlı köyü olan Cumalıkızık'ta güzel bir kahvaltıyla başladı gezimiz. Ve gün boyu buram buram tarih kokan, Osmanlı'nın doğumuna şahitlik eden şehri gezdik. Tophane, Ulu Cami, Osmangazi ve Orhangazi türbeleri, Yeşil Türbe ve Panorama 1453 Tarih Müzesi duraklarımızdı. Sonra Bandırma'ya geçilerek burada konaklanıldı. Ve ertesi gün rehberimiz eşliğinde Çanakkale'de Kilitbahir, Namazgah, Seyit Onbaşı, Abide, Yahya Çavuş, Conk Bayırı ve 57. Alay ziyaret edilmiştir.

Haz

Okul müdürümüz Fatma HÖKELEK'in liderliğinde öğretmenlerimiz Fuat AYDIN ve Sevilay KAYA'nın gerçekleştirdikleri E-twinning projeleri ile okulumuz Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir.

Okulumuz öğretmenlerinden okulumuz öğretmenlerinden Fuat AYDIN, Dijital Medyada Güvenli Gelecek isimli projesiyle, Sevilay KAYA, Ubuntu Kayseri web2.0 projesi ile ulusal kalite etiketi almaya hak kazanmışlardır.

Okul müdürü Fatma HÖKELEK; "Öğretmenlerimiz yurt içi ve yurt dışında bulunan onlarca okul ile koordineli olarak projelerini yürüttüler ve gerçekleştirdiler. Emeği geçen tüm öğretmenlerimi tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Haz

Okulumuz öğrencileri Kayseri'de, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Koramaz Vadisi ile birbirinden farklı güzellikler sunan ormanlık alanlar ve vadiler ile güzel bir gün geçirerek doğa gezisi düzenlenmiştir.

Haz

Okulumuz Grafik ve Fotoğraf Alanı öğretmenleri İpar ÖZTÜRK, Semra Alakuş COŞKUN, Fitnat ERSOY, İsa DAL, Erdal YILDIZ'ın katkılarıyla bölüm öğrencilerimizin yıl boyunca derslerinde yaptığı çalışmaların olduğu sergide; tuval üzerine akrilik boya, mozaik, karakalem desen, temel tasarım çalışmaları, stilizasyon - deformasyon çalışmaları, tipografi çalışmaları, kurumsal kimlik çalışmaları, manipülasyon  çalışmalarına yer verilmiştir. Okulumuz Grafik ve Fotoğraf Alanı üretim atölyesinde üretilen ürünleri sergilenmiştir. Ayrıca atölyemizde öğrencilerimiz tarafından davetlilerimize özel hazırlanan ürünler hediye edilmiştir. Okulumuz öğretmenlerinden Osman DURMUŞ tarafından kaligrafik yazı sunumu yapılmıştır. Ayrıca Türk sanatı örneklerimizden olan Ebru Sanatı uygulaması yapılmıştır. Sergi açılışını Kocasinan Kaymakamı sayın İlhan ABAY ve eşi Serap ABAY, il Milli Eğitim Müdürümüz sayın İlhan TELTİK ve eşi Ayşegül TELTİK, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Bahameddin KARAKÖSE, Türk Eğitimsen 1 nolu Şube Başkanı sayın Muharrem ÇOLAK ve okul müdürümüz sayın Fatma HÖKELEK yapmıştır.

Haz

Okulumuz Kocasinan Mesleki Ve Teknik Anadolu lisesi öğrencilerimiz danışman öğretmenleri nezaretinde hazırladıkları projeleri 9. Bilim fuarı kapsamında sergilediler.

Haz

Okulumuz Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Kocasinan belediyesinin destekleriyle bursa Çanakkale gezisi gerçekleştirmişlerdir. Kayseri'den hareket eden kafilemiz önce Bursa eski Osmanlı köyü Cumalı Kızık sabah kahvaltı ve gezisi yapmış sonra da Tophane, ulu cami, Kozahan-Orhangazi türbesi ve yeşil türbeyi ziyaret ederek Bursa gezisini gerçekleştirmişlerdir. Akşam bandırmada konaklayan grubumuz ertesi gün Çanakkale'ye hareket ederek Rehber eşliğin de şehitlik turuna başlamışlar ve sırasıyla KİLİTBAHİR-NAMAZGAH-SEYİTONBAŞI-ABİDE-YAHYA ÇAVUŞ, CONK BAYIRI ve 57.ALAY alayı ziyaret etmişlerdir.

Haz

Okulumuz konferans salonunda şiir dinletisi programı düzenlendi. Etkinlik kapsamında öncelikle gönüllülük esasına dayanarak öğrenciler seçildi, eserler belirlendi. Yapılan provalar ve çalışmalar sonucunda okulumuzda 03.06. 2022 Cuma günü program düzenlendi. Okunan şiirler dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı görevlileri tarafından 26.05.2022 Perşembe günü saat 15:00´da okulumuz konferans salonunda ´´Yangın ve Güvenlik Eğitimi ´´ hakkında öğretmen  ve öğrencilerimiz teorik olarak bilgilendirilmiş olup,eğitimin sonrasında okul bahçesinde yangın söndürme tatbikatı yapılmıştır.Yapılan tatbikat başarıyla sona ermiştir.

May

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Okulumuzda Çeşitli etkinlikler ile coşkuyla kutlandı.

May

Sıfır Atık Projesi Kapsamında okulumuz bünyesinde toplanan Sıvı Atık Yağlar; Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belirlenen Kolza Biodizel Yakıt ve Petrol Ürünleri  San.ve Tic.A.Ş Firma Yetkililerine 18.05.2022 tarihinde teslim edilmiştir.

May

Kocasinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Küresel İklim değişikliğine dikkat çekmek, kendilerinde ve toplumda çevre bilinci oluşturmak için çevre festivali düzenlediler.

May

9 Mayıs Dünya Çölyak Günü için Kocasinan İlçe Sağlık Müdürlüğünden Dr. Cemaynur UZUN tarafından Çölyak hastalığını bilgilendirme amaçlı 170 öğrenciye konferans verilmiştir.